GE Energy с нов проект в Украйна

402
GE Energy с нов проект в Украйна

Въгледобивната „Красноармейская Западная” е поредната украинска компания, която ще модернизира оперативния си процес, подписвайки рамково споразумение с GE Energy.

Дружеството планира да инсталира до 20 сертифицирани от Jenbacher въгледобивни когенерационни, захранвани с газ от серията ecomagination на GE . Машините ще използват метан от самите мини, за да произвеждат 129 мегавата енергия, покривайки на място нуждите им от топло- и електроенергия. Инициативата цели още да намали вредните емисии и да подкрепи усилията за подобряване условията на работа.

Частната мина се намира в близост до град Красноармейск в богатия на въглища район Донецк в Източна Украйна. Докато повечето въгледобивни мини в Централна и Източна Европа са усвоили само малка част от метана си за производството на енергия (СММ), Украйна вече е регионален лидер в използването на нови технологии за разширяване употребата на газ за производство на енергия на място.

Като една от водещите във въгледобива европейски държави, Украйна е сред основателите на M2M - международна инициатива, подкрепяща ефективното използване на метана, който е потенциален парников газ. Преработката му за производство на енергия може да доведе до значителни икономически ползи.

Когато проектът на Красноармейска Западная достигне пълни обороти, се очаква потенциално намаляване на еквивалента на повече от два милиона тона въглероден диоксид годишно, в сравнение с изпускането на газа в атмосферата.

Проектът е насочен и към подобряване условията на работа в мината. Като част от инициативата ще бъде инсталирана подобрена вентилационна система, която да подобри безопасността на работещите. Улавяйки минния газ за производство на енергия, по-малко количество от него би могло да се смеси с кислород, създавайки потенциална възможност за експлозия – един от най-големите проблеми на въгледобива в мините.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg