Футболният LinkedIn привлече 1.5 млн. евро инвестиция от NEVEQ II

3763
Футболният LinkedIn привлече 1.5 млн. евро инвестиция от NEVEQ II

Известният в спортните среди като „футболният LinkedIn“ проект Football Scout привлече инвестиция от 1.5 млн. евро от фонда за рисков капитал NEVEQ II, който ще придобие миноритарен дял в компанията.

„Футбол Скаут АД“ предоставя уеб базирано решение за субектите във футболната индустрия, а друг от акционерите в компанията е най-известният български футболист Димитър Бербатов. 

„В NEVEQ сме специализирани в инвестирането в технологични и бързорастящи компании, чийто пазарен сегмент предоставя високи възможности за растеж. При разглеждането на Football Scout забелязахме именно това – вече изграден продукт, който е валидиран от пазара и огромен потенциал на един пазар с все още малко присъствие в дигиталното пространство.


Управленският екип в компанията е с дългогодишен предприемачески опит и прозорлив поглед върху индустрията с оглед управленския им опит на футболни отбори в САЩ, което се забеляза както от ясния бизнес план на компанията, така и от начертаната стратегия за развитие, уточни Александър Терзийски, инвестиционен мениджър на фонда, за Profit.bg.

Футбол Скаут предоставя два продукта на футболната общественост – b2b и b2c. Продуктът, който е насочен към бизнеса, предоставя цялостно решение за управление и структуриране на работния процес на футболни агенти/ агентски компании, скаути и т.н. Чрез него се предлагат различни на брой функционалности -  от структуриране на договори с футболни клубове и спонсори до статистически данни и видео анализ на конкретните играчи.

Продуктът, който е насочен към „потребителите“, е един вид социална платформа, която адресира зараждащите се футболисти (деца, тийнейджъри, техните родители), които имат възможност да създадат свой профил и да представят себе си и своите умения пред скаути и треньори на футболни отбори.

Платформата позволява качването и споделянето на снимков и видео материал от мачове на футболисти, както и видео анализ на тяхната игра.

Като следващи стъпки компанията цели да популяризира социалната си мрежа на пазара в САЩ, каза Стилян Шишков от Футбол Скаут за Profit.bg.

Днес в света има повече от 250 млн. души, играещи футбол, а повече от 60 млн. са регистрирани като такива на различни нива, според данни на ФИФА. Само в САЩ има регистрирани над 4 млн. футболисти в младежки формации.

NEVEQ II прави първата си инвестиция през 2014 г. и разполага с набран капитал от 20 млн. евро, от които 70% са осигурени от ЕС по програмата Jeremie, а останалите 30% идват от частни инвеститори, привлечени от NEVEQ Capital Partners.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

WilliamJuttyIO
# 0
02:12 | 17 December 2017
работа в балашихе
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg