Частният сектор в САЩ с 95 000 работни места през септември

543
Частният сектор в САЩ с 95 000 работни места през септември

Частният сектор в САЩ е добавил 95 000 работни места през септември, или повече от прогнозираното, въпреки че количеството на очакваните уволнения достига най-високото си ниво от повече от две години, информираReuters.

Месечният доклад на ADP и Macroeconomic Advisors показва, че секторът на услугите в САЩ е добавил 90 000 работни места през миналия месец, заетостта в производството на стоки е нараснала с 1 000, а в производството е отчетен спад от 5 000.

Предварителните очаквания бяха, че частния сектор в САЩ ще създаде 75 000 работни места през миналия месец.

Данните от ADP дават известна надежда, че очаквания в петък доклад за неселскостопанската заетост ще покаже някакво подобрение, основните проблеми на трудовия пазар изглежда са в публичния сектор, където местното управление и армията намаляват наемането на нови хора.

Броят на новите работни места за септември е почти идентичен с този от август, който беше ревизиран от 91 000 на 89 000. Впоследствие обаче данните за неселскостопанската заетост на правителството показаха, че щатската икономика не е създала работни места през август, а нивото на безработицата нарасна до 9.1%.

Също днес стана ясно, че работодателите в САЩ са обявили 115 730 планирани съкращения на служители през миналия месец, или повече от два пъти повече от обявените през август 51 114, според доклад на консултантската компания Challenger, Gray & Christmas, Inc.

Броят на обявените съкращения е най-голям от април 2009 г., когато бяха обявени 132 590 съкращения.

От началото на годината досега работодателите са обявили 479 064 планирани съкращения, или с 16.5% повече в сравнение с първите девет месеца на 2010 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg