Enel Green Power с нови 23 MW вятърна енергия

539
Enel Green Power с нови 23 MW вятърна енергия

В Сардиния бяха инсталирани седем вятърни турбини от по 1.5 MW всяка, като общият им производствен капацитет от 10.5 MW ще бъде добавен към 54 MW-овата вятърна централа в Sedini, провинция Sassari. След влизането си в употреба, те ще произвеждат приблизително 18 млн. kWh електроенергия.

Благодарение на новите турбини, централата ще произвежда над 90 млн. kWh, достатъчни за повече от 33 000 домакинства - над една трета от жителите на Sassari, и същевременно ще избегне отделянето на над 70 000 т СО2 емисии в атмосферата.

Във Франция, Les Eparmonts Haute Marne, новата 12 MW-ова вятърна централа на Enel Erelis (дъщерната компания на Enel Green Power във Франция) се състои от осем турбини по 1,5 MW всяка. Очаква се тя да произвежда около 24 млн. kWh енергия годишно. Les Eparmonts Haute Marne се присъединява към 8 MW-овата Leign ar Gasprenn, която работи отскоро. С добавянето на двете нови централи, във Франция Enel Green Power може да разчита на над 28 MW вече инсталирани вятърни мощности и още 40 MW в процес на строеж.

Инсталираните към момента вятърни мощности са достатъчни за производството на над 50 млн. kWh и за покриване на годишните нужди на 15 000 френски домакинства. Същевременно чрез тях ще се избегне отделянето на 40 000 т. СО2 - газът, идентифициран като един от причинителите на климатичните промени.

С новите централи Enel Green Power продължава да увеличава количеството на инсталираните си по света вятърни мощности, което сега възлиза на приблизително 1 250 MW.

През 2008 г. Enel Green Power е произвела 17.2 ТWh електроенергия и има около 4 500 MW инсталирани мощности във вятърни, слънчеви, геотермални и водни централи, както и от биомаса, в Италия и по света. Компанията планира в бъдеще да увеличи дейността си в Европа, Северна и Латинска Америка - райони, в които развитието на възобновяеми енергийни източници е изключително интензивно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg