Големите технологични компании вече не са толкова рискови

1215
Големите технологични компании вече не са толкова рискови

По-доброто представяне на големите технологични компании в последно време е убедило голяма част от инвеститорите, че вече има отлив на средства от така наречените „спасителни активи“ в полза на технологичните компании.

Някои пазарни наблюдатели коментират, че комбинацията от ниска пазарна оценка и движение в цената на компании членки на Dow от технологичния сектор като Microsoft, Intel, IBM и Cisco прави така, че те вече да не се приемат като рискови от инвеститорите.

Това е и една от причините защо инвеститорите купуват акциите на тези компании.

Подобно движение при технологичните компании не е виждано никога преди. Акциите на компанията IBM са близо до исторически връх, но останалите три имена са заклещени на нива между 15 и 30 долара през последните години.

Тесният ценови диапазон в който те се движат се приемаше до сега от много анализатори, като негатив. В условията на глобална несигурност обаче, нещата далеч не изглеждат точна така и ценовите рейнджове са по-скоро предимство, като правят инвеститорите изключително спокойни, когато акциите се понижат близо до определени нива.

Напълно е възможно обаче, тези ценови диапазони да бъдат съвсем скоро преодоляни, което да даде силен тласък в цените на тези компании, предвид на факта, че компаниите се търгуват близо до тях.

Автор: Теодор Минчев

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg