Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Ню Йорк?

1274
Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Ню Йорк?

© Pixabay

Колко пари трябва да печелите за да бъдете част от горните 5% от населението по доходи в щата Ню Йорк, където разходите за живот са едни от най-високите в САЩ?

В помощ за намирането на отговора на този въпрос, влизат изчисленията на финансовия портал GOBankingRates, които са на база официалните данни за доходите на физическите лица в САЩ, предава CNBC. 

Така, за да сте част от горните 5% в Ню Йорк ще трябва да печелите минимум 250 хил. долара на година. Средният доход на представителите на горните 5% в щата възлиза на 480 780 долара на година.

За сравнение, средният доход на горните 5% в Калифорния, друг щат с високи разходи за живот, възлиза на 447 207 долара, а минималният годишен доход за да сте част от тези с най-висок стандарт, отново е 250 хил. долара.

„Ню Йорк е един от осемте щати, в които се искат най-малко 250 хил. долара доход, за да пробиете в горните 5%”, сочи докладът на GOBankingRates.

Освен Калифорния, сред тези щати попадат и Кънектикът и Ню Джърси.

Когато говорим за горния 1% по доходи в Ню Йорк, ситуацията става доста по-сериозна. Средният доход на горния 1% възлиза на 2.2 млн. долара на година. Това е 42 пъти по-висок среден доход от този на останалите 99%, който възлиза на 50 107 долара на година, по данни на Института за икономически политики. За да сте от горния 1% в Ню Йорк ще ви трябват най-малко 550 174 долара, което е с 30% по-висока сума от дохода, който е необходим, за да сте от горните 1% изобщо за САЩ, а имнно 421 926 долара на година.

Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Калифорния?Има значителни разлики относно необходимите доходи в различните щати, за да попаднете в горните 5%

Богатството често е по-скоро начин на мислене, отколкото реални доходи, доказват резултатите от ново проучване.

Сред анкетираните с годишни доходи между 40 хил. и 60 хил. долара 7% са посочили, че се смятат за „богати”. В същото време, едва 9% от тези с доходи между 90 хил. и 150 хил. на година определят себе си за заможни, като 5% от анкетираните с високи доходи смятат себе си за „бедни”.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg