Около 16 на сто от гражданите на Европейския съюз живеят в бедност

472
Около 16 на сто от гражданите на Европейския съюз живеят в бедност

Над 72 милиона души, или около 16 на сто от гражданите на Европейския съюз, живеят под прага на бедността (с доходи под 60 на сто от средния доход за страната им).

В рамките на Европейския съюз близо 20 на сто от децата са изправени пред заплахата да живеят в бедност. Над 10 на сто от европейците живеят в семейства на безработни, което влошава силно положението им, въпреки че работата не дава пълна защита срещу бедността - 8 на сто работещите европейци са бедни.

Тези данни бяха изнесени от Европейската комисия днес във връзка със започналата в Брюксел Шеста годишна европейска среща на живеещите в бедност хора, съобщава БТА.

Целта на срещата е да бъде направен преглед на извършеното досега за подпомагане на бедните в Европейския съюз да излязат от това положение, както и да бъдат набелязани нови действия за борба с бедността и социалното изключване.

Самата Европейска комисия обяви, че ще отпусне значителни суми за борба със социалното изключване в рамките на Европейския социален фонд и новата програма PROGRESS на Европейския съюз.

В днешната среща участват над 200 души от 25 страни членки на Европейския съюз, сред тях сред тях представители на правителства, на европейските институции и на неправителствени организации.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg