Основателите на Blackstone ще получат 2.33 млрд. долара при първичното публично предлагане

574
Основателите на Blackstone ще получат 2.33 млрд. долара при първичното публично предлагане

Съоснователите на частната финансова компания Blackstone Group LP - Стивън Шварцман и Питър Петерсън ще получат сумарно 2.33 млрд. долара при продажбата на нови акции на компанията при провежданото първично публично предлагане, като ще запазят 28% от капитала на компанията.

Шварцман ще получи 449.2 млн. долара при продажбата на част от дела си, като ще запази дял от компанията в размер на 24%, докато Петерсън ще получи 1.88 млрд. долара и ще продължи да държи 4% от компанията.

Blackstone, който е фонд, управляващ фондове, възнамерява да стане публична през настоящия месец.

Компанията, която стартира с капитал в размер на 400 000 долара преди близо 20 години се очаква да е с пазарна капитализация в размер на 32.4 млрд. долара.

Ако продажбата на акциите на компанията стане при цена от 30 долара при първичното публично предлагане, делът на Шварцман ще се оцени на 7.73 млрд. долара, а останали на Петерсън в размер на 1.31 млрд. долара.

През изминалата година Шварцман е получил възнаграждение от управляването на финансовата компания в размер на 398.3 млн. долара, а Петерсън е получил 212.9 млн. долара. Това е значително над получените от изпълнителния директор на Goldman Sachs възнаграждение в размер на 54 млн. долара.

Печалбата на Blackstone се е повишила с 71% през изминалата година до 2.27 млрд. долара, като за сравнение тази на Goldman е нараснала с 70% до 9.54 млрд. долара.

Компанията планира да продаде 133.3 млн. акции на цена между 29 и 31 долара всяка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg