По-високи цени на електроенергията очкват в Европа догодина

440

Енергийните компании EDF и E.ON прогнозират по-висока цена на електроенергията и природния газ за битови нужди с около 10% от началото на януари следващата година, съобщава TIME.

В последните месеци енергийните компании бяха засегнати от увеличените цени по доставките и разпределение на еленергията заради обновяващата се инфраструктура на преносната мрежа.

Колебанията на международните пазари и покачващите се цени на петрола и природния газ също оказват влияние върху цените на електроенергията, доставяна до потребителите.

Големите снабдители, като E.ON, са особено уязвими от непредсказуемия международен енергиен пазар, който е много тясно свързан с цените на петрола и природния газ.

Някои компании се ориентират бързо и практически вече увеличиха стойността на предлаганите от тях услуги.

British Gas, който е най-големият енергиен снабдител във Великобритания с над 10 млн. потребители на газ и 6 млн. на електрическа енергия, обяви новите си тарифни планове за следващата година, в които на практика е заложено увеличение на цените на всички предлагани услуги с около 15%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...