По-високи цени на електроенергията очкват в Европа догодина

424

Енергийните компании EDF и E.ON прогнозират по-висока цена на електроенергията и природния газ за битови нужди с около 10% от началото на януари следващата година, съобщава TIME.

В последните месеци енергийните компании бяха засегнати от увеличените цени по доставките и разпределение на еленергията заради обновяващата се инфраструктура на преносната мрежа.

Колебанията на международните пазари и покачващите се цени на петрола и природния газ също оказват влияние върху цените на електроенергията, доставяна до потребителите.

Големите снабдители, като E.ON, са особено уязвими от непредсказуемия международен енергиен пазар, който е много тясно свързан с цените на петрола и природния газ.

Някои компании се ориентират бързо и практически вече увеличиха стойността на предлаганите от тях услуги.

British Gas, който е най-големият енергиен снабдител във Великобритания с над 10 млн. потребители на газ и 6 млн. на електрическа енергия, обяви новите си тарифни планове за следващата година, в които на практика е заложено увеличение на цените на всички предлагани услуги с около 15%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg