Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с ръст над очаквания през декември

472
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ с ръст над очаквания през декември

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са се повишили с повече от очакванията през декември, отчитайки най-голямото си повишение от юли миналата година насам.

За последния месец на 2007-а показателят се е повишил с 5.2%, на фона на изнесеното месец по-рано повишение от 0.5%.

Резултатът значително превиши средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха повишение от 1.9% за последния месец на изтеклата година.

Поръчките на дълготрайни, стоки без да се отчитат отбранителните, са нараснали с 4.4%, или с най-много от март 2007 година насам.

По-силният ръст на развиващите се икономики до голяма степен се е отразил положително на щатските поръчки на дълготрайни стоки, коментират още специалистите.

Положителните резултати могат да доведат до завишаване на прогнозите на водещите специалисти за ръста на най-голямата световна икономика за четвъртото тримесечие на годината, на фона на очакванията за слабо представяне.

Щатската икономика бе изключително силно засегната през втората половина на миналата година в резултат на забавянето на сектора на недвижимите имоти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg