Предстоят 5 IPO-та в САЩ тази седмица

461
Предстоят 5 IPO-та в САЩ тази седмица

През настоящата седмица предстоят общо 5 първични публични предлагания на фондовите пазари в САЩ. Ето и кратко представяне на всяка една от компаниите.

Dice Holdings Inc. (Toronto: DHX.TO)

Компанията осигурява специализирани сайтове за кариери при определени професионални общности. Те таргетират категории, в които има недостиг на високо квалифицирани професионалисти, свързани с пазарното търсене. Сайтовете представляват онлайн пазар, където работници и работодатели се срещат. С най-големи приходи е Dice.com, водеща страница в САЩ за ИТ специалисти, както и eFinancialCareers.com за финансови специалисти.

Предлагането включва 16.7 млн. акции в ценовия диапазон 11-13 долара. Нетните проходи от приблизително 72.3 ще бъдат използвани да се изплатят задължения.

За тримесечието, приключващо на 31 март, общите приходи са били 30.5 млн. долара, спрямо 16.1 млн. за същия период на 2006 г. Разходите, свързани с приходите, са 1.9 млн. долара, а разходите за разработка на продукти - 980 хил. долара.

ImaRx Therapeutics (IMRX)

Биофармацевтична компания, разработваща терапии за съдови заболявания. Основно те са насочени към терапии за сърдечен удар, използвайки технология срещу запушвания на кръвоносните съдове, както и последващата исхемия, представляваща увреждане на тъканите от липсата на кислород.
Предлагането е за 3 млн. акции между 6.50 и 7.50 долара. Приходите от 17.7 млн. долара ще бъдат използвани за разработка и изследвания, както и маркетирането на новия продукт и общи бизнес цели.

Общите приходи за 2006 са 1.3 млн. долара, а разходите за изследвания и разработка са в размер на 8.4 млн. долара.

Limco Piedmont Inc. (LIMC)

Компанията осигурява поддръжка, поправка и основен преглед, както и услуги и части за авио индустрията.

Предлагането включва 4 млн. акции между 9.50-11.50 долара, като нетните приходи от 32.9 млн. долара ще бъдат използвани за общи бизнес цели, включително работен капитал и изплащането на 4 млн. долара заем.

Общите приходи за 2006 г. са в размер на 59 млн. долара, спрямо 31.7 млн. година по-рано. Оперативната печалба е в размер на 7.3 млн. долара при 3.2 млн. през 2005 г.

MF Global Ltd. (MF)

Фирмата е водещ брокер на фючърси и опции, осигуряващ достъп до бързо развиващите се финансови пазари по света.

Предложени са 97.4 млн. акции на цени между 36 и 39 долара. Приходите ще бъдат използвани да се изплатят задължения.

Общите приходи за фискалната 2007 г. нарастват до 5.73 млрд. долара, в сравнение с 2.6 млрд. долара година по-рано. Нетната печалба достига 188 млн. долара от 59.8 млн. долара за предходния период.

Netezza Corporation (NZ)

Компанията е водещ доставчик на информационни приложения за складове. Продуктът Netezza Performance Server дава възможност за детайлен анализ на големи бази данни, подпомагащи подобряването на бизнес операциите.

Предлагането е за 9 млн. акции на цени 9-11 долара. Нетните приходи от приблизително 81.7 млн. долара ще бъдат използвани за работен капитал и други общи цели.

Общите приходи на компанията за фискалната 2007 г. са в размер на 79.6 млн. долара, спрямо 53.9 млн. долара година по-рано. Общият брутен маржин достави 60% за периода при 58% за предходния.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg