Промишленото производство в САЩ нараства с 0.2% през юли

582
Промишленото производство в САЩ неочаквано е нараснало през юли, подпомогнато от секторите на автомобилостроенето, производството на метали и машини, предава Bloomberg.

Производството на заводите, мините и комуналните компании е нараснало с 0.2% миналия месец, след като през юни отбеляза ръст от 0.4%, съобщават днес от Федералния резерв. Оползотворяването на производствените мощности се покачва до 79.9%, в сравнение със 79.8% предходния месец.

Търсенето на автомобили е нараснало за трети пореден месец през юли, в резултат на края на продължителната стачка на Axle & Manufacturing Holdings, която е един от основните доставчици на части за GM. Покачването в останалите сектори показва, че търсенето от чужбина е продължило да увеличава поръчките, дори и след като потребителите и компаниите в САЩ харчат по-малко.

Осреднената предварителната прогноза на 79 икономисти е била, че нивото производството ще остане непроменено, показва проучване на Bloomberg News.

Друг доклад изнесен днес показа, че производството в Ню Йорк неочаквано е нараснало през август за първи път от четири месеца насам.

Производството в САЩ е нараснало с 0.4 % миналия месец, след ръст от 0.1% през юни. С изключение на автомобилите, фабричното производство се е увеличило с 0.2%, след като предходния месец е отбелязало спад от 0.2%.

Производството на моторни превозни средства и части за тях е нараснало с 3.6 миналия месец, след ръст от 4.8% през юни.

Краят на стачката в American Axle & Manufacturing Holdings Inc може би обяснява нарастването на производството независимо от факта, че продажбите намаляват. Стачката, която приключи на 26 май, беше довела до спирането на производството на около 330 000 автомобила в заводите на GM.

Продажбите на автомобили и леки камиони през юли са намалели до 12.5 милиона на годишна база, което е най-ниското ниво от 1993 г. насам.

Производството на машини се увеличава с 0.7% миналия месец, докато производството на метали е нараснало с 0.8%.

Производството на потребителски стоки нараства с 0.3%, водено от автомобилите.

Щатската икономика, която е най-голямата в света, ще расте средно с 0.7% на годишна база от юли до декември, което е наполовина в сравнение с първите шест месеца на годината, според прогнозират икономисти.

Производството в добивната индустрия нараства с 0.9% през юли, докато това на комуналните услуги бележи спад от 1.9%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg