Щатските индекси прекъснаха шестседмичното си понижение, водени от финансовия сектор

947
Щатските индекси прекъснаха шестседмичното си понижение, водени от финансовия сектор

Щатските индекси спряха шестседмичното си понижение, водени от доброто предтавяне на финансовия сектор, след, като резултатите на Citigroup., JPMorgan Chase & Ко и Fargo се оказаха по-добри от очакванията.

Книжата на банките отбелязаха най-голямото си повишение от спасяването на Bear Stearns Cos. през март. Силно повишение отбелязаха и книжата на Fannie Maeи Freddie Mac след като от комисията за финансов надзор обяви, че ще ограничат възможностите на спекулантите за залог за понижение на акциите им.

Индексът Standard&Poor's 500 отбеляза повишение от 1.7% за седмицата до 1260,68 пункта. По-рано през месеца индексът регистрира понижение от 20% от върха си през октомври, което се приема за доказателство за навлизане в мечи пазар.

Индъксът на сините чипове Dow Jones се е повишил с 3.6% за седмицата до ниво от 11 496,57, след тридневно рали, което бе и най-голямото от пет години насам.

Спадът в цената на петрола, допринесе за повишение при цените на компаниите зависими от суровината. Книжата на General Motors бяха сред печелившите.

Цената на петрола отбеляза най-голямото си понижение от три години насам, като ценната суровина поевтиня с 11% за седмицата.

Индексът следящ изменението на финансовите компании в S&P 500 отбеляза повишение от над 10% за седмицата. Това до голяма степен се предопредели от добрите резултати изнесени от някои водещи финасови комзпании.

Книжата на JPMorgan отбелязаха ръст от 21% за седмицата до ниво от 40,02 долара. Втората най-голяма щатска банка по пазарна капитализация се е облагодетелствала от по-високите инвестиционни банкови такси и приходи от потребителския й бизнес.

Акциите на Citigroup регистрираха повишение от 20% до 19,35 долара, след като от най-голямата банка по активи регистрираха по-малка от очакванията загуба за второто тримесечие.

Fannie Mae и Freddie Mac регистрараха повишение от съответно 31% и 18%, след като се понижиха до 17-годишен минимум, в резултат на спекулациите, че няма да имат достатъчно капитал да посрещнат своите задължения.

Акциите на Google регистрирха загуба от 9,8% до 481,32 щатски долара, след незадоволителни резултати, под прогнозите на анализаторите. Те регистрираха най-голямото в историята си дневно понижение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg