Siemens с първо място за етични практики и екология

974
Siemens с първо място за етични практики и екология

Siemens AG още веднъж спечели класацията Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), като завоюва първо място в сектора „Диверсифицирани компании", в който влизат ITT, General Electric и Toshiba.

Siemens затвърди и разшири водещите си позиции от предишната година в двете оценявани категории „Етични бизнес практики" и "Управление на риска", като тази година получи максималния възможен брой точки във всяка една категория. Компанията се изкачи много по-високо в класациите в категориите „Околна среда" и „Общество".

За десети пореден път Siemens е удостоен от анализаторите на Dow Jones за своята дейност в областта на опазването на околната среда. Промените в индекса на Dow Jones за екологична дейност (DJSI) ще влязат в сила на 21 септември 2009.

Към днешна дата Siemens генерира около 19 млрд. евро приходи от продукти и услуги за защита на климата, което е близо една четвърт от общите приходи на компанията. Целта е тази цифра да бъде увеличена на 25 млрд. евро до 2011 година. През 2008 г. с помощта на продуктите и решенията от екологичното портфолио на Siemens се намали обема на емисиите CO2 от фирмите на клиентите със 148 милиона тона - което се равнява на общия обем от въглеродните емисии на огромни градове като Ню Йорк, Лондон и Хонг Конг.

Компанията възнамерява да увеличи тази цифра на 275 милиона тона до 2011 г. Siemens вече работи по собствени екологични стандарти. Независимо от това компанията непрекъснато си поставя амбициозни цели за бъдещето: предвидено е намаляване на парниковите газове на база 2006 година с 20 процента до 2011 г.; планира се увеличаване на ефективността при използване на водата за производствени цели и значително намаляване на обема на генерираните отпадъци.

Индексът на Dow Jones DJSI е най-важният критерий за екологичен бизнес и включва първите 250 от общо 2 500 най-големи компании според глобалния индекс Dow Jones.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg