В Европейската комисия днес бяха обявени "евротарифите" за роуминг

424
В Европейската комисия (ЕК) днес бяха обявени окончателно "евротарифите" за роуминг услуги при ползване на мобилни телефони в ЕС.

Това стана под формата на документ, разработен от Групата на говорителите на ЕК и озаглавен: "Международен мобилен роуминг - как новите "евротарифи" ще намалят цените при ползване на мобилни телефони в ЕС?", допълва БТА.

В документа се посочва, че цената за минута изходящ разговор, когато позвъняването е направено от различна от страната на регистрацията на даден мобилен телефон, но в ЕС, ще стане 0.49 евроцента (без ДДС) през това лято, 0.4 евроцента от лятото на 2008 г. и 0.43 евроцента от лятото на 2009 година.

При входящи разговори, докато собственикът на мобилен телефон е в друга страна, за минута разговор ще се плаща 0.24 евроцента (без ДДС) от това лято, 0.22 евроцента от лятото на 2008 г. и 0.19 евроцента от лятото на 2009 година.

Регламентът за новите цени влиза в сила във всичките 27 страни членки на ЕС на 30 юни, ден след като бъде публикуван в Официалния вестник на съюза. След тази дата мобилните оператори ще бъдат законово задължени да предложат новите "евротарифи" на клиентите си.

ЕК очаква "евротарифите" да бъдат скоро приети и приложени и от още няколко европейски страни, които не членуват в ЕС - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg