Вътрешни лица от кои щатски компании продават акции?

2049
Вътрешни лица от кои щатски компании продават акции?

Щатските индекси възстановиха изгубеното от началото на годината и са на два-три процента от историческите си върхове, постигнати в края на миналата година.

В подобна обстановка и след шестгодишен ръст без сериозна корекция, напълно логично е много от така наречените „инсайдери“ в компаниите (висши мениджъри или акционери със значително участие) да кешират част от своите инвестиции.

Ето кои щатски компании регистрираха някои от най-големите продажби от „инсайдери“ през изминалата седмица, според изданието 24/7 Wall St. От там припомнят, че продажба от хората с „вътрешна информация“ не е задължително обвързана с предстоящо понижение в цените на акциите или влошаване на състоянието на компанията.


Виж още: Нов дивидентен фонд копира сделките на най-богатите инвеститори 

Facebook

Социалната мрежа регистрира гигантски продажби от индайдери през изминалата седмица. Легендарният инвеститор Марк Андерсън, който е един от най-ранните акционери в компанията, явно е решил, че е време да продаде позицията си.

Той е продал 853 994 акции на социалната мрежа при цена от 77.38 долара за брой. Продажбата е на стойност 66.1 милиона долара. Акциите на компанията приключиха петъчния ден при нива от 74.47 долара.

Inogen

Директор в компанията е продал 690 000 акции в диапазона между 31 и 32 долара. Продажбата е на стойност 22 милиона долара. Акциите на компанията приключиха петъчния ден при нива от 30.60 долара.

Charles Schwab Corp.

Основателят на дискаунт брокера Чарлз Шваб е продължил с продажбите си на акции от компанията и през изминалата седмица. Шваб е продал нови 722 391 акции при цена от 27.33 долара за акция, на стойност 19.7 милиона долара. Акциите на компанията затвориха при нива от 29.11 долара в петък.

Celadon Group

Изпълнителният директор и председателят на борда на директорите на компанията са продавали акции през изминалата седмица. Двамата сумарно са продали 157 357 акции от компанията при нива между 24.31 и 24.46 долара.

Общата продажба е на стойност 3.8 милиона долара. Акциите приключиха петъчната сесия при 24.59 долара.

Electronic Arts

Двама водещи мениджъри на производителя на електронни игри са продавали акции през изминалата седмица. Общо 68 491 акции са продадени в диапазона между 54.77 и 55 долара на обща стойност 3.8 милиона долара. Акциите приключиха петъка при 55.14 долара.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg