10 храни, които могат да ни убият

Храната се предполага, че трябва да ни поддържа здрави, но някои храни, дори да се наричат Храни, не трябва да се консумират, защото могат да ви убият.
Нямаме предвид, че това ще стане веднага, след като ги погълнете, но консумацията им води до бавно отравяне.
Вижте десет храни, които не е добре да консумирате често.
Глазура
За съжаление на любителите на тортата, това вкусно покритие може да ви убие! Всички знаят колко лошо влияе захарта на здравето, но знаехте ли, че глазурата съдържа повече захар, отколкото самата захар? Така в един-единствен мъфин има 34 грама захар, което е около четири пъти повече спрямо количеството в обикновена поничка!
След като издете това кексче, кръвната захар скача рязко, а нивата на холестерол достигат пикови нива. Не на последно място е и опасността от затлъстяване. Така че помислете, преди да посегнете към следващия мъфин.
Десертче Mars
Ако все още не сте яли такова, добре. Тези десерти са сред най-известните нездравословни барове, като само в един има над 1200 калории.
Експерти твърдят, че всъщност увеличава риска от инсулт в рамките на няколко минути от изяждането му, защото намалява притока на кръв към мозъка. Заменете с тъмен шоколад, ако искате доза шоколад и здраве едновременно.
Фоа гра
Ако някога сте се били в луксозен френски ресторант, може да видите Foie Gras в менюто. И ако смятате, че това е страхотен деликатес, спрете.
Гъшият дроб се получава по доста жесток начин. На гърлото на патицата се слага тръба, по която се влива храна, за да се надуе дробът с мазнина и да го направи вкусен. Освен това той е доста мазен и не е здравословен за консумация.
Горчиви бадеми
Знаете ли, че поради потенциалната им опасност, те са забранени за продажба в Нова Зеландия? Малки дози горчиви бадеми могат да се окажат фатални, особено за децата.
Те съдържат цианид, който е в много по-малки количества в сладките. Въпреки че повечето хора предпочитат сладките, все пак имайте предвид, че отравянето с горчив бадем може да бъде пагубно за хора със слаба имунна система.
Палмово олио
Дори и да не можете да го видите, палмовото масло е навсякъде - в маргарин, супи, готварски масла, бисквити, печени продукти и дори Nutella! Съжаляваме за последното, но е факт.
Освен че палмовото масло съдържа наситени мазнини, плантациите с палми причиняват огромни екологични проблеми, тъй като те изискват много пространство, водещо до обезлесяване.
Българският бизнес
- tbi bank отчете 18,4 млн. нетна печалба за полугодието
- neon картата на tbi bank интегрира Google Pay
- 60% от завършилите А1 Лятна академия продължават кариерата си в компанията