10 от най-трудните за научаване езици в света

74070
10 от най-трудните за научаване езици в света

Изучаването на различен език може да бъде забавно. Чуждият език отваря вратата към напълно различни култури, развива мисленето, логиката и е предизвикателство за всеки. Все пак не на всеки му се отдава да учи чужд език и не всеки език е лесен за учене.

Вижте някои от най-трудните за научаване езици в света. А ако говорите някой от тях – поздравления!

Тагалог


Aвстронезийският език Tagalog се говори от почти една четвърт от цялото население на Филипините. Неговата граматика и нестандартната структура на изреченията го правят доста труден за научване.

Кои три езика да учи детето, така че да има успех в бъдеще?Ако знаете шест или повече различни езици, то тогава вие сте хиперполиглот

Навахо

Навахо е един от южните атабаскански езици, които се говорят в югозападната част на САЩ и то само от около 120 000 до 170 000 души. Няма много прилика с германските или латински езици, което затруднява много обучаеми да имат референтни или свързващи точки. Повечето от писмените версии на този език са от латинската азбука.

Норвежки

Норвежки, заедно с шведски и датски са различните езици, които говорят скандинавските народи. Произношението и граматиката му го правят труден за научване за много хора.

Персийски

Персийският език принадлежи към индо-иранския клон на индоевропейските езици и главно се говори в Афганистан и Иран, както и в Таджикистан и други страни с персийско влияние. Този език е известен като продължение на литературния език на Сасанидска Персия. Около 110 милиона души говорят езика в целия свят.

Индонезийски

В продължение на векове индонезийският език е лингва франка на целия индонезийски архипелаг. Той се смята за един от най-широко разпространените езици в света, тъй като Индонезия е четвъртата най-гъсто населена страна в света.

Исландски

Този северногермански език е индоевропейски и до голяма степен е повлиян от датския и шведския езици след колонизацията на Америка.

Тайландски

По-известен като сиамски или централен тайландски език, той е официален език на Тайланд. Почти половината от думите му са заимствани от пали, стария кхмерски или санскрит.

Виетнамски

Виетнамският е националният и официалният език на Виетнам, както и първи или втори език за много от етническите му малцинства. Виетнамският речник заимства от китайския, но виетнамската азбука, която се използва днес, е латинска азбука с допълнителни тонове и букви.

Арабски

Днешният арабски език е потомък на класическия арабски език и се говори в много страни - от Близкия изток до Африканския рог. Повечето от диалектите са неразбираеми и се смята, че представляват социолингвистичен език.

Китайски

Китайският език има много форми, които не са взаимно разбираеми. Този език се говори от около една пета от цялото население на света и се счита за един от най-трудните за изучаване езици. Стандартният китайски език се говори в Китайската народна република (КНР), Република Китай (Тайван) и Сингапур.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Иван
# 0
01:01 | 15 January 2020
Българския също е един от трудните езици
бил съм бил
# 1
09:06 | 28 June 2017
А българския? Обяснете на някой изреченията от типа "Бил съм се бил напил и съм се бил бил".
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg