14 храни, които ни правят по-продуктивни

12903
14 храни, които ни правят по-продуктивни

Знаете поговорката – човек е това, което яде.

И това е истина. Човешкото тяло е една система, задвижвана с енергия. За да функционира, тя гори гориво – храната. И не е безразлично каква ще бъде тя.

От Psychology Today съветват да наблегнете на следните храни, за да увеличите продуктивността си:

Боровинки и подобни

Всички плодове от типа на боровинката, малината и къпината съдържат коктейл от антиоксиданти, които подобряват паметта и двигателната координация. Техните антиоксиданти се преборват със стреса.

Комбинацията от боровинки и авокадо поддържа мембраната на мозъчните клетки млада.

Яйца

Те съдържат витамин Б, подобряват паметта и реакциите.

Сьомга

Притежава омега-3, протеин, желязо, витамин Б. Подобрява паметта, концентрацията и разсъдливостта.

Патладжани

Те поддържат ума „остър“, като подобряват комуникацията между мозъчните клетки и молекулите преносители.

Кофеин

Богат е на антиоксиданти и аминокиселини, подобрява паметта.

Черен шоколад

Увеличава производството на ендорфини, подобрява концентрацията. Млечния шоколад пък подобрява реакциите. И двата шоколада подобряват настроението.

Зеленият чай успокоява нервната система. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg