Ако бях цар или CV-то на един шейх

5208
Ако бях цар или CV-то на един шейх

Вероятно вашето CV бъка от гръмки словосъчетания, способни да накарат работодателите да се редят от тъмно на опашка за да ви наемат. Вашият опит би накарал сторъкия Шива да се замисли за сътрудник? А сред увлеченията ви задължително има ски и джудо, заедно с пътешествия, бродиране, помощ на бедните, спасяване на редки видове животни, постоянно самообразование и подправяне на ценни картини от XVII века?

И въпреки всичките ви качества, няма да ви вземат за поста шейх в Близкия Изток- просто защото не отговаряте на изискванията за позицията за хромозомен набор. И ако се чудите какво пише в CV-то на един истински престолонаследник на малка и богата на петрол държава, вижте следващите редове:

Име


Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал Мактум

Накратко принц Фаза.

Възраст

28

Последна длъжност

Шейх, престолонаследник на Дубай. Длъжност първа и последна.

Освен това ръководител на Изпълнителния съвет на Дубай, ръководител на Спортния комитет на Дубай и ръководител на Центъра за аутизъм на Дубай. Спортът и аутизмът на Дубай явно имат много общо, така че връзката да не ви учудва.

Образование

Британската Кралска военна академия Sandhurst. Същата, която завърши британският му колега- принц Хари.

Трудов опит

Принц Фаза неуморно се труди. Длъжността ръководител на Изпълнителния съвет на Дубай предполага грижа за обществения ред и дългосрочното развитие на емирството. Задача сложна и затова младия управник започна с това, с което започват всички млади управници, когато идея нямат с какво да започнат: със строгост. Той вдигна до невъобразими размери санкциите за пътнотранспортните нарушения, определяйки за най-малкото нарушение било отнемане на книжката, било отнемане на превозното средство. Който кара пиян пък трябва да плати 20 000 дирхама глоба (около 8 000 долара) и след това да си излежи 3 години. Така шейхът може да кара някоя от своите 225 коли по спокойните дубайски пътища.

А сега за аутизма

Ако пътувате по дубайските пътища, ще решите, че или страната е нападната от епидемия от аутизъм, или смята да изнася аутизъм заедно с петрола. Това впечатление обаче се дължи само на неуморната активност на принц Фаза като ръководител на Центъра по аутизъм. Той започна широка социална кампания в помощ на страдащите от аутизъм и още по-широко строителство на рехабилитационен център.

И за спорта

Няма нищо необичайно в това млад човек да се интересува от спорт повече отколкото от аутизъм. И затова успехите на Фаза като ръководител в това поприще са по-видими. Наследникът на престола устройва състезания по всичко, което му позволява въображението и кралския статус. Стрелба, лов със соколи, сърф, водни ски, футбол, скокове с парашут, волейбол, делтапланетаризъм и т. н. И всичко, защото самият Фаза се занимава с тези спортове.

Особено популярни в Дубай са конните надбягвания и Фаза участва и като организатор, и като инвеститор, и като състезател. И даже има медал на Паназиатските игри.

А за фестивала на бедуинските традиции си купи камила за 2.7 млн. долара.

Увлечения

Всички в Дубай знаят, че Фаза се увлича от писането на стихове и екзистенциални притчи. Защото той не просто обича да пише, но и да изнася рецитали за широката публика. Талантът му остава малцина равнодушни и затова залите винаги са пълни по време на неговите четения, а интернет бъка от фен-сайтове на принца. А сред феновете му са вероятно и всички арабски принцеси, защото принцът е официално свободен и не се е обзавел още с нито една жена, а му се полагат цели четири. Споменахме ли, че той е шестият най-желан ерген в списъка на Forbes.

Желана заплата

Вероятно няма да е лесно на Фаза да посочи каква заплата иска, просто защото не знае какво е заплата. А доходите му по никакъв начин не зависят от резултатите ит труда му.

И отново ви припомняме- не може да кандидатствате за позицията, Защото ДНК- то е първо условие за кариерата на един принц.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

принц Фаза
# 0
20:01 | 25 January 2011
Принц фаза дали си е намерил нулата -НУЛИТЕ
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg