Богатите хора не правят тези 5 грешки с парите си

30263
Богатите хора не правят тези 5 грешки с парите си

Някога чудили ли сте се как супер богатите хора, като Уорън Бъфет и Марк Кюбан, живеят ден след ден? Може би те имат някои екстравагантни навици, но е много вероятно да следват определени правила за парите, които им помагат да увеличат и защитят богатството си. Дори ако все още не сте натрупали собствено състояние, можете да се възползвате от това. Ето пет неща:

Те не спестяват всичко, което спечелят

"Повечето хора така организират живота си, че отделят сумата, която смятат, че се нуждаят, за да се наслаждават на живота и след това спестяват останалото. За съжаление, това често е малко или нищо ", казва Стив Мартин, сертифициран финансов анализатор и старши мениджър в BKD Wealth Advisors в Чикаго. "Успешните хора, от своя страна, изкарват прехраната си, а след това първо отделят сумата, необходима за постигане на целите им".
Нов втори най-богат човек в светаТова е 53-годишният Джеф Безос


 

Когато става въпрос за пенсиониране, 60-те са новите 50 години

Те не пропускат възможности да увеличат богатството си. Богатите хора не спират да се развиват, след като си осигурят добре платена работа. Те непрекъснато търсят начини да подобрят себе си и финансовото си положение - независимо дали става дума за работа или повишения, за намиране на пасивни източници на доходи или за започване на бизнес. И докато увеличават доходите си, те се грижат и да не увеличават разходите си, а да ги запазят същите.

Същите хора са по-склонни да инвестират във финансовите пазари. "Те разбират шанса за загуба, но като инвестират редовно, с течение на времето, те признават възможността за дългосрочен растеж", казва Мартин.

Те не вземат емоционални финансови решения.

Вместо да купуват или продават инвестиции въз основа на чувствата и емоциите, финансово успешните хора вземат решения, следвайки своите дългосрочни цели и стратегии. "Те вярват в създадения ясен план и го следват", казва Ан-Мари Лабое, изпълнителен вицепрезидент на фирма "Бернар Р. Улф и съдружници", финансова фирма за планиране в Chevy Chase, MD. Те не инвестират в най-новото модерно нещо или "горещ съвет". "

Разбираемо е, че не винаги е лесно да оставяте емоциите си настрана, когато става дума за пари, затова е важно да създадете системи, които да предотвратяват неразумни решения - да се придържате към 24-часов период на охлаждане, преди да кажете дали инвестирате големи пари. Или да установите набор от правила за това кога е безопасно да се закупи нова инвестиция, като например определен праг на цената на акция.

Те не слагат всички яйца в една кошница.

"Клиентите с висока доходност разбират необходимостта от разнообразие и как различните източници на доходи работят заедно", казва Лабое. Това означава, че вместо да разчитат само на пенсионен фонд, който зависи само от заплатата им, те инвестират част от спестяванията си в недвижими имоти. Успешните хора се стремят към няколко различни източника на богатство - после ги разглеждат като едно голямо портфолио.

"Ако са структурирани по подходящ начин, винаги ще има бизнеси, които ще представят по-добре от други в различни моменти", казва Лабое, което минимизира риска. "Бъдете реалисти в общата възвръщаемост и гледайте в дългосрочен план."

Те не действат сами

Ако не са сигурни как да постигнат дадена цел, финансово успешните хора търсят помощ. Дали тя ще дойде по линия на финансов съветник или приятел, минал по този път, когато става дума за следване на финансови планове, насочени към сложни въпроси като данъци, планиране на имоти и разпределение на доходите, те не се страхуват да питат. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg