Мистериозно изглеждащо месо може да намерите не само в училищния стол, но и под луксозен сос в петзвездни ресторанти. Никой не знае тайните на ресторантските кухни по-добре от главните готвачи. Ето какво самите те никога не биха поръчали в заведения за хранене.

Специалното за деня ястие

Забелязвали ли сте някога как ресторантските сервитьори ви презентират настойчиво специалното за деня меню? Причините може да са по-скоро икономически, отколкото кулинарни. Истината е, че някои ресторанти съставят своите специални оферти за деня въз основа на това какво има срок на годност, изтичащ скоро или нещо, от което се опитват да се отърват по-бързо. Вместо това готвачите обикновено молят сервитьора да препоръча нещо, приготвено с местни съставки, или това, което е пристигнало прясно този ден.

Кажете не на пилето

Ако сте от типа, който при печене маже пилето на всеки 15 минути, вероятно няма да ви хареса да го ядете в ресторантите. Според уебсайта на Food Network, готвачите избягват да поръчват пиле в ресторантите по много причини, включително завишена цена и липса на оригиналност.

Освен ако не усещате миризмата на соления въздух, заобиколете стридите

Тъй като повечето рибни пазари не предлагат доставки през уикендите, дебатът „за или против“ за рибата в понеделник продължава да бушува между готвачи. Мнозина я избягват като чумата, но други нямат проблем да си поръчат риба, ако ресторантът е разположен на брега или е известен с морски дарове. Що се отнася до стридите обаче, според Марк Никълс, който притежава висококачествената кетъринг услуга, няма да се доближи до сурови стриди, ако са били събрани на повече от 100 мили от ресторанта, който ги обслужва.

Обичате прясна храна? Погледнете ресторанта преди да поръчате

Веригите ресторанти или такива с огромно меню може да се харесат на всички в семейството, но това също означава да се пести от пресни съставки. Винаги гледайте размера на менюто. Ако е повече от две страници, това означава да се поддържа голям инвентар от храна. Повече от вероятно няма да получите прясна такава.

Хляб в панер

Топли и препечени, поднесени с масло или зехтин, кошницата с хляб, която украсява масата ви в ресторанта, може да е прясна от фурната, но и претоплена, след като е била на друга маса. За съжаление, тези вкусни хлебчета не само са пълни с въглехидрати и калории, но може и да са пълни с микроби от закусвалнята.

Снаксове с вашия коктейл

Дори да сте гладни, докато чакате масата си, избягвайте да хапвате снаксовете в бара с коктейл преди вечеря. Купите рядко се мият между посетителите, така че можете да сте сигурни, че много пръсти, различни от вашите, вече са били потопени в купата за ядки или бретцели.