Понякога имаме нужда от някаква мазна, пържена, евтина и нездравословна храна.

И да, колкото и да се стремим към здравословно хранене, обичаме захарта, мазнините и солта, защото те са важни за правилното функциониране на организма.

Освен това центърът за удоволствие на нашия мозък се активира, когато ядем тези "вредни съставки". А точно това получаваме от фаст фууд ресторантите.

Друго „очарование“ на тези заведения е, че можете да ги намерите почти навсякъде. И навсякъде ще получите вкусна храна. Но е друг въпросът, какво има в нея.

Всъщност се оказва, че понякога може да има доста гадни неща. Само вижте някои от тях:

Пилешка глава в Happy Meal

В нощта на 27 ноември 2000 г. Катрин Ортега от Вирджиния купува кутия с пържени пилешки крилца в ресторант на McDonald’s и я носи у дома при семейството си. Но докато ги маха от кутията, Ортега забелязва, че едно от парчетата изглежда ... малко странно.

Разглеждайки го по-отблизо, тя вижда, че има очи и клюн. Оказва се пилешка глава, изпържена като крилце.

Презерватив в Big Mac

През 1997 г. мъж на име Джеф Болинг намира презерватив в Big Mac. Това неприятно откритие го кара незабавно да заведе дело срещу McDonald’s, но ръководството на известната верига отрича всякакви обвинения.

Презерватив в Happy Meal

Но във веригата явно има тенденция към подобни изнеанади, след като през 2009 г. 7-годишно момиче открива презерватив в Happy Meal на McDonald’s в Швейцария.

Мишка в буркан с къри

Кейт Барет от Англия купува буркан със сос Extra Special Tikka Masala от местен магазин в Корнуол. След като излива буркана в пастата си, тя забеляза, че сосът е „малко на бучки.“ След като поглежда по-отблизо, забелязва мъртва мишка.

Бръснач в сладолед от Wal-Mart

През 2011 г. жена от Източен Тексас на име Стефани Грейнджър се наранява с бръснарско ножче в картонена кутия със сладолед. Това може да не звучи толкова грубо като някои от другите „вкусни съдържания“ в този списък, но е доста опасно.

Глава на плъх в пилешко

През 2016 г. снимка, показваща глава на плъх в пиле, обиколи мрежата. Според човека, който я пуска, той я е намерил в пържено пиле. Според някои това е монтаж, но при всички положения не изглежда добре.

Човешка кожа в сандвич с пиле

Дейвид Шейдинг от Дейтън, Охайо, получава обезщетение от около 50 000 долара през 2005 г. за намирането на човешка кожа в пилешкия му сандвич. Шейдинг осъзнава, че нещо не е наред, когато захапва сандвича и намира парче плът. Мениджърът твърди, че е порязал пръста си, докато реже марулята, но не изхвърля.

Пирони в Mac-and-Cheese

Ребека Шортен е хоспитализирана няколко дни преди сватбата си, след като поглъща гвоздей, „попаднал“ в готова храна на Tesco. Тя се натъква на нещо „доста хрупкаво“ в макароните си, но се оказва, че е и доста опасно.

Метамфетамин в тайното меню в In-N-Out

Любител на млечен шейк в Дауни, Калифорния, получава повече, отколкото иска, когато спира в In-N-Out Burger за вечеря. Фред Малдонадо забелязва две капсули в дъното на чашата си.

Според твърденията му той е тествал капсулите и е установил, че те съдържат метамфетамин. Когато се връща в ресторанта, мениджърът се извинява и му предлага безплатен бургер. Недоволен от сделката, той решава да съди веригата, но In-N-Out нарича твърденията „неоснователни“.