Има ли връзка между мъжкия орган и ръста на БВП?

3141
Има ли връзка между мъжкия орган и ръста на БВП?

Посетете и нашата Фейсбук страница

В проучване на Тату Уестлинг от Хелзинкския университет се посочва изненадващо силна корелация между темпа на растеж на БВП на една държава и средния размер на мъжкия полов орган в страната, пише Atlantic Wire.

 

Както се вижда от графиката в периода 1960 - 1985 г., който е обект на проучването, страните, в които средният размер на мъжкия орган е по-малък, отчитат по-голям икономически растеж в сравнение със страните, в които размерът е по-голям. Обект на изследването са 76 държави.

Нарастването на средния размер на мъжкия орган с един сантиметър е отговарял на между 5-7% спад в икономическия растеж за периода.

Проучването също така показва, че като цяло, БВП нараства с най-много в страните със среден размер на мъжкия орган, докато икономическият растеж пада там, където размерът достига крайни стойности.

Уестлинг обяснява в своя доклад, че предишни проучвания се концентрират върху икономически, социални и политически фактори, но до голяма степен избягват биологичните и/или половите аспекти.

Целта на това проучване, според Уестлинг е да запълни тази научна празнина.

Размерът на мъжкия орган и икономическия растеж може да са свързани посредством някаква междинна променлива като равенство между половете, политическа стабилност, или ръст на населението, пише Уестлинг.

Той обаче изглежда предпочита едно по-скоро Фройдистко обяснение, което изглежда горе-долу така: Размерът на пениса и доходите са фактори, които допринасят за нивото на самоуважение на един мъж и ако той разполага с по-малко от първото, ще има по-малко нужда от второто. Или по-просто казано, някои страни, в които икономическият растеж е по-голям, може би компенсират заради нещо друго.

Посетете и нашата Фейсбук страница

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ХХХ
# 0
09:07 | 22 July 2011
Ами то за това Гърците са толкова зле с БВП :)))))))))))))))))))))))))))
Мирчо Люнгов
# 1
16:07 | 21 July 2011
В това сравнение приличаме на онзи, който набил разсъблечената жена, защото нямала мускули да Го вдигне!
Иван
# 2
17:07 | 19 July 2011
Баси големите патки дето имаме. Не ни е лесно.
Гост
# 3
17:07 | 19 July 2011
А българският толкова нисък?
Гост
# 4
17:07 | 19 July 2011
Е сега разбрах защо икономическия ръст в Китай е толкова висок години наред
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg