Музейни кафенета, които не трябва да пропускате

2646
Музейни кафенета, които не трябва да пропускате

Всеки добър музей трябва да включва в себе си и кафене, в което посетителите могат да влязат и да се отпуснат след дългите обиколки и чакания на опашки.

Не казваме, че следващите места са по-добри от преживяванията, които ви очакват в музеите, но със сигурност ще бъдат награда за края на посещението.

Otium: The Broad, Лос Анджелис



Около музея може да намерите много камиони с храна, но това, което впечатлява в Otium, е визията на главния готвач Тимъти Холингсуърт, който поставя фокуса само на храната. Менюто е еклектично и се променя според сезоните.

Café Jacquemart-André: Jacquemart-André Museum, Париж

В бившата трапезария на имението, където се помещава често посещаваният Jacquemart-André Museum, кафенето се слави като най-красивата чайна в Париж.

Кафенето е независимо от музея, така че лесно можете да се отбиете в него след шопинг ден на булевард Шанз-Елизе, за да опитате сладкишите, направени от Pâtisserie Stohrer и Petite Marquise от Michel Fenet.

За обяд се предлагат леки ястия, но това, което не трябва да изпускате, е брънч в 11 ч. Менютата се променят, за да допълнят настоящите изложби на музея.

Mitsitam Cafe: Национален музей на американските индианци, Вашингтон

Тук посетители могат да опитат ястия от цяла Америка. Mitsitam означава "нека да ядем" на родния език на хората от Делауеър и Писакатуей, но менюто предлага и храни на народите от Северните гористи местности до Мезоамерика.

Ястията тук са създадени на базата не само на културата, но и на история, антропология и етнически особености.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg