Най-лошите продукти на нашето време

11521
Най-лошите продукти на нашето време

Причината да са лоши не е, че не се продават добре. Напротив, всички ги употребяваме. Причината е, че те имат негативно влияние над хората, или са безполезни и дори вредни.

Ето продуктите, без които човечеството щеше да е по-добре:

Микровълновата фурна

Може да е удобна, може да е всякаква, но в крайна сметка тя е отговорна за нашествието на полуготова, пълна с химикали храна от супермаректа, която просто затопляме, вместо да си сготвим като едно време.

Бутилирана вода

Това е продуктът с на-голяма надценка. Спорно е доколко водата действително е по-добра от тази от чешмата.

Зърнените храни, пълни със захар

Храните, които са най-удобни за детска закуска за детето – тези, които просто разтваряте в топло мляко, се превърната в калорична бомба. Компаниите производители започнаха да рекламират храната, като съдържаща много калций, витамини и др., но каква е ползата да добавяме витамини, ако е пълна със захар?

Машини за извайване на корем/бедра

Много телевизионни реклами обещават идеално тяло чрез някаква вълшебна машина, която се ползва без почти никакво усилие. Дори и да действа, повечето хора, които си купуват такава, я ползват около 5 дни, след което е захвърлят в някой шкаф.

Приспивателно за деца

Представено е от американската Takeda Pharmaceuticals. Те го рекламират за средство за справяне с децата в пубертет и някак си успяха да заобиколят законите на САЩ и да го пуснат на пазара.

Книгите за самоусъвършенстване

Повечето от тях просто са добър ПР продукт, който няма да ви помогне в нищо друго, освен в това да се разделите с определена сума (която често никак не е малка).

Диетични продукти

Някои са добри, други са вредни за здравето. Защо всъщност си купувате диетични продукти? Ако сте диабетик има смисъл, но ако сте на диета, защо просто не ядете по-здравословна храна, отколкото да си купувате диетичен сладолед, например?

Ножчета за бръснене за еднократна употреба

Те са манна небесна за компаниите, които ги произвеждат – употребиш ги 3-4 пъти и вече са изхабени и трябва да си купуваш нови.

Чинии и прибори за еднократна употреба

Не че идеята не е добра – те вършат работа за пикник или други случаи, в които сме някъде, където не можем да мъкнем истински съдове с нас. Лошото е, че както с всичко друго ние прекаляваме. Използваме ги навсякъде, просто защото ни е по-лесно, отколкото да измием и не ни притеснява нито това, че даваме пари за нещо, което употребяваме 2 секунди, нито това, че замърсяваме.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Венета
# 0
16:02 | 16 February 2012
Въпросът за микровълновите фурни /вредни или не/ е спорен. Много специалисти са на мнение, че те са вредни за нашето здраве, предвид градуси, лъчи и др., които променят състава на продукта. Аз също я ползвам, но единствено за затопляне! Ако трябва нещо да се размразява, то най-добрият начин е размразяване на стайна температура (ако трябва от вечерта до сутринта), но в никакъв случай в МВ.
321
# 1
16:02 | 16 February 2012
Защо пишете глупости ? Абсолютно съм съгласен с 123, тези книги променят човешки животи и докарват щастие на много хора, това дали имаш капацитета да извлечеш ценната информация е съвсем друг върпос.
Иво
# 2
14:02 | 15 February 2012
Очевидно статията е силно балансирана и съдържа лично мнение. Не може да се каже че това е първият такъв случай в profit.bg. Лично аз съм най-съгласен с частта относно книгите за самоусъвършенстване - проста схема за използване на парите на заблудените хора, които си мислят (надяват) че тези книги ще направят живота им по-добър. Относно приспивателните за деца - очевидно вреден продукт, няма нужда от коментар. Що се отнася до останалата част от статията, израза "човечеството щеше да бъде по-добре без тях" е меко казано груб. Изброени са продукти, за които: а) са изброени само определени лоши ефекти от употребата им б) имат широк набор от полезни приложения (микровълновата печка) в) или получават лоша репутация заради това че хората възлагат много надежда на тях (диетичните храни)
Христина
# 3
13:02 | 15 February 2012
1.Микровълновата я ползвам само за размразяване и затопляне на домашно приготвена храна 2.Внучката ми когато е при мен яде закуски домашно приготвени-попари, филийки палачинки бухтички, плодове и т.н. 3.Съпругът ми ползва обикновени ножчета за бръснене 4.Прибори еднократна употреба много рядко да не кажа почти никога. 5.Купуваме минерална вода. 6.Самоусъвършенснтвам се от живота. Останалото, което не съм изброила не сме го ползвали никога
123
# 4
12:02 | 15 February 2012
Не съм съгласен за книгите за самоусъвършенстване. Има кнгиги, от които може да се научи много.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg