Централен депозитар вписа Изи Асет Мениджмънт

938
Централен депозитар вписа Изи Асет Мениджмънт

Централен депозитар вписа емисията на Изи Асет Мениджмънт, става ясно от седмичния бюлетин на институцията. Капиталът на компанията е в размер на 2.76 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност 1 лв.

Изи Асет Мениджмънт е специализирана в отпускането на малки, краткосрочни потребителски кредити. За миналата година приходите й нарастват с 342% на годишна база до 7.065 млн. лева. В същото време нетната й печалба нараства над 9 пъти до 1.68 млн. лв.

През 2007 г. компанията е реализирала възвращаемост на собствения капитал от 96% при 28% година по-рано.

Общите активи на Изи Асет Мениджмънт в края на 2007 са 9.029 млн. лв., а основният й капитал е в размер на 1 млн. лв. Собственият капитал към края на изминалата година е в размер на 2.844 млн. лв.

Броят на отпуснатите кредити е 31 424 при 9 221 броя година по-рано. Сумата им за изминалата година нараства три пъти до 19.18 млн. лв.

За компанията работят 676 души, като набраните средства от увеличението ще бъдат използвани за разширяване на дейността на компанията чрез увеличаване на кредитния й портфейл и разработване на нови продукти.

Очаква се IPO-то да се осъществи до края на 2008 г., като мениджър по подписката ще е БенчМарк Финанс.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg