9 приложения за подобряване на живота на планетата

4314
9 приложения за подобряване на живота на планетата

Искате ли да спасите света? Тогава изберете точното мобилно приложение.

Пример са разработчиците от Австралия, които през последните години създадоха редица продукти, ориентирани към мобилните телефони и от които обществото може да извлече ползи.

1. Shout For Good


Shout For Good е приложение, което наистина може да всене промяна в обществото. Определят го като „платформа за микро дарения“ и позволява на потребителите да даряват малки суми пари за закупуването на неща, като билети за кино или чаша кафе в полза на неправителствени организации.

Така, без да натоварвате джоба си, можете да допринесете за положителната промяна. Можете да го свалите от Apple Store or Google Play.

2. Sustainable Seafood Guide

Това е инструмент, който ви позволява да направите съзнателен избор на хранителни продукти. Компанията зад приложението е независима, така че разполагате с категорично обективни резултати от изследвания. Никакви уловки и реклама!

Свалете го от Google Play.

3. Appreciate A Mate

Искали ли сте да покажете на своите приятели колко близки ги чувствате, но досега не сте измислили творчески начин, за да го направите? Не се бойте, това мобилно приложение е за вас. То предоставя набор от илюстрирани съобщения за подкрепа и признателност.

Достъпно в Apple Store.

4. 1 Giant Mind

Чувствате ли се претоварени от всичко? Това мобилно приложение е създадено с нестопанска цел и е посветено на програми, които ви обучават безплатно как да медитирате. Веднага елиминирайте стреса от живота си, като го свалите от Google Play или Apple Store.

5. GIVIT

Това е онлайн платформа, която осигурява лесна и сигурна среда за работа. Наскоро да се подновили пералнята или телевизора? Просто пуснете списък с вещи онлайн и чакайте – съвсем скоро с вас ще се свърже човек в нужда. Достъпно на Apple Store или Google Play.

6. Everyday Racism

Помните ли израза: Да влезеш в чуждите обувки? Е, това приложение е създадено, за да бъде играно 7 дни. То предоставя ценна информация за дискриминацията, която все още „върлува“ в Австралия.

Можете да избирате измежду 3 героя: жена мюсюлманка, коренен жител или студент индианец. През следващите 7 дни ще получавате симулирани съобщения, туитове, снимки и видеа, сякаш сте наистина един от тях. Достъпно на Apple Store и Google Play.

7. Sustain Me

Рециклирането може да бъде неясно и чуждо на първо време. Това мобилно приложение е създадено, за да ви бъде от помощ. То ще подскаже как и къде да рециклирате. Свалете го от Google Play или Apple Store.

Не знаете какво можете да рециклирате? Вече този проблем го няма! Можете да следите прогреса си в реално време.

8. Sproutli

Това мобилно приложение е създаден от мъж веган, който иска да направи света по-беден откъм насилие над другите същества. Тук можете да откриете различни компании, които се ръководят от този морален принцип.

Достъпно на Apple Store или Google Play.

9. DreamLab

Това приложение използва телефона ви, за да подпомогне финансирането на проучвания на рака, докато спите.

След като го свалите, а то е безплатно, можете да изберете тип проучване, което искате да подкрепите. След това трябва да укажете колко от мобилните си данни искате да им подарите. Готови сте! Вие подкрепихте важен за обществото проект.

Свалете от Google Play.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg