Половината българи вземат работа за вкъщи

1358
Половината българи вземат работа за вкъщи

Над 40% от служителите в България работят много повече от осем часа на ден и почти половината редовно си вземат работа за довършване вкъщи, сочи най-новото глобално проучване на „Регус”, цитирано от в. „Монитор“.

Тенденцията за увеличаване на натиска за удължаване на работното време през последните години е разбираема, като се има предвид бавното икономическо възстановяване в развитите икономики и обратно - много бързия растеж в развиващите се икономики.

33% от българските служители и 38% от служителите в света обикновено работят между 9 до 11 часа всеки ден, сочат още данните на проучването. 11% от родните чиновници и 10% от тези в останалите страни редовно работят повече от 11 часа дневно.

В България 48% от служителите си вземат задачи за довършване вкъщи в края на деня повече от три пъти седмично в сравнение с 43% от служителите в другите страни.

За дистанционните служители в глобален мащаб е по-вероятно да работят по 11 часа дневно (14%), отколкото за служителите в постоянен офис (6%), и да вземат задачи за довършване вкъщи (59%), отколкото за служителите в постоянен офис (26%).

В света само 5% от жените работят 60 часа седмично за разлика от мъжете, които са повече от два пъти (12%). За жените е също така по-малко вероятно (32%) да вземат работа за довършване вкъщи повече от три пъти седмично за разлика от мъжете (48%).

За служителите в по-малки фирми е по-вероятно да си вземат работа за вкъщи (48%) повече от три пъти седмично за разлика от тези, които работят в по-големи компании (29%).

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас