Брутният премиен приход на Евроинс намалява с 2.8% през Q1

1233
Брутният премиен приход на Евроинс намалява с 2.8% през Q1

ЗД Евроинс отчита брутен премиен приход от 16.55 млн. лв. през първото тримесечие на 2011 г. или 2.8% спад спрямо същия период на 2010 година, когато е бил 17.03 млн. лв., сочат данните от последния неконсолидиран финансов отчет на застрахователя за първо тримесечие на тази година.

От компанията информират, че този резултат е постигнат при запазване на политиката за поддържане на разумно ниво на премиите по застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Средната рискова премия по застраховката нараства през периода от 183 на 214 лв. в резултат от увеличението на цената и същественото намаление на аквизиционните разходи.

Евроинс приключва първо тримесечие с нетна печалба от 90 хил. лв. спрямо печалба от 129 хил. лв. година по-рано.

Най-голям дял в портфолиото на компанията и през изтеклото тримесечие продължават да заемат автомобилните застраховки "Каско на МПС" (30.2 %) и "Гражданска отговорност, свързана с притежаването и използването на МПС" (50.3 %) или общо 80.6 % от премийния приход.

Възникналите претенции, нетни от презастраховане, през първото тримесечие на 2011 г. са в размер на 9.73 млн. лв. и са с 61.2% повече от същия период на 2010 година, когато са били 6.04 млн. лв.. Квотата на щетите, нетна от презастраховане, за периода е 80%.

Последните сделки с акции на Евроинс на борсата са от 29 април, когато цената на затваряне е 1.35 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg