Доброволна осигурителна мрежа – Здраве АД (ДОМ-Здраве АД) запазва тенденцията на увеличение на пазарния си дял. По последни данни на Комисията по финансов надзор (КФН) към края на май дружеството заема второ място със 17.83% след Дженерали Закрила с 29.12%, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Премийният приход към същата дата, реализиран от фонда, е 2.32 млн. лв. Нарастването му спрямо същия период на 2007 г. е в размер на 43.39 на сто.

ДОМ – Здраве АД запазва първото си място по реализиран премиен приход по така наречените „Други здравноосигурителни пакети” от 48.19%.

По изплатени обезщетения, като цяло за сектора, фондът е с дял от 13.94%. Нарастването на изплатените обезщетения спрямо същия отчетен период на 2007 г. е в размер на 59.01%.

Дружеството се нарежда на първо място по изплатени обезщетения по така наречените „Други здравноосигурителни пакети” с дял от 46.16%.

ДОМ-Здраве АД има сключени договори на територията на цялата страна с лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, в които работят над 11 хил. лекари. Фондът разполага със собствен Национален информационен и координационен център, който предоставя безплатни консултации и координация на всички, които се нуждаят от помощ.

Редовното годишно общо събрание на акционерите на дружеството, проведено в края на юни, делегира на Съвета на директорите права да извърши извънборсово увеличение на капитала до номинален размер от 20 млн. лв. за срок от 3 години чрез издаване на нови акции с номинал от 1 лв. всяка и/или облигации (включително и конвертируеми).

Съветът на директорите на компанията може да извърши увеличението, като вземе конкретно решение за неговия размер, вида и правата по издаваните акции и облигации, съотношението помежду им, както и способа на увеличението. Те ще определят и лицата, които ще могат да придобият акции и/или облигации, броят и емисионната им стойност.