Пенсионноосигурителен институт получи разрешение за управление на пенсионни фондове

645
Пенсионноосигурителен институт получи разрешение за управление на пенсионни фондове

„Пенсионноосигурителен институт” АД получи разрешение за управление на универсален, професионален и доброволен пенсионен фонд, съобщиха от Комисията за финансов надзор.

Бисер Петков, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Осигурителен надзор", издаде разрешения за управление съответно на универсален, професионален и доброволен пенсионен фонд на „Пенсионноосигурителен институт” АД.

След издаване на разрешенията за управление на пенсионните фондове и вписването им в окръжния съд дружеството ще може да започне да извършва дейност по допълнително пенсионно осигуряване.

Учредители на дружеството са „Пела” ЕООД, притежаващо 74% от капитала, „Ест” АД – с 25% и Сдружение „Съюз за стопанска инициатива” – с 1%.

Дружеството е с едностепенна система на управление. В Съвета на директорите влизат Алексей Георгиев, Димитър Калчев и Теодор Дечев и се управлява от изпълнителния член Алексей Георгиев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg