Дългосрочният рейтинг за финансова стабилност iА- и краткосрочният кредитен рейтинг iа-1 на застрахователна компания „Лев Инс" бяха подновени от Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР), информираха от компанията за Profit.bg.

През последните 5 години рейтингите на ЗК „Лев Инс" АД се повишават и запазват своята стабилност.

За 2009 г. година застрахователното дружество е сред лидерите в секторa по растеж и рентабилност. Рейтингите на БАКР се признават наравно с тези на международните агенции Moody's, Standard & Poor's и Fitch.

Един от основните критерии, които рейтинговата агенция следи при оценката на компаниите, е състоянието на сектора в страната като цяло.

Агенцията за кредитен рейтинг отбелязва постигнатата положителна доходност на „Лев Инс" в ситуация на икономическа криза и нестабилност на финансовите пазари и оценява риска от финансовото състояние на дружеството като относително нисък.

Агенцията запазва и много добрата си оценка на мениджмънта на ЗК „Лев Инс" АД.

Дружеството поддържа силно развита мрежа за дистрибуция и прилага иновативни решения за превенция на риска. Тези критерии допълнително са натежали и при подновяването на стабилния кредитен рейтинг на компанията.