Финанс Консултинг АД получи разрешение да придобие 100% от капитала на Застрахователно дружество КД Живот, което понастоящем е собственост и част от КД Груп. Това става ясно от решение на Борислав Богоев, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор".

Соченото за близко до групата на Химимпорт Финанс консултинг вече притежава 82% от управляващото дружество Съгласие Асет Мениджмънт и 19.95% от ПОК Съгласие, чийто най-голям акционер е Химимпорт 49.28% дял, сочи регистъра на КФН. Компанията има контрол и над инвестиционния посредник АВС Финанс. С придобиването на застрахователно дружество става все по-очевидно формирането на финансова група около Финанс консултинг.

Капиталът на КД Живот е 7 млн. лв., разпределен в 70 000 безналични, обикновени, поименни акции, с право на глас и с номинална стойност от 100 лева всяка.

С 1 742 396 лв. брутен премиен приход към края на октомври 2010 г., КД Живот притежава 0.9% пазарен дял от животозастраховането в България. Това му отрежда 13-о място от общо 16 дружества в сектора.