Втората най-голяма индийска банка - ICICI Bank Ltd., е регистрирала загуба в размер на 264 млн. долара от операции в чужбина, превръщайки се в първата индийска финансова институция, отбелязала загуби в резултат на кризата на световните парични пазари.

След изнасянето на данните акциите на банката отбелязаха първоначално спад от 8.2%, като впоследствие възстановиха част от загубите си до 4.8% при ниво от 971.5 рупии по време на търговията си на фондовата борса в Бомбай.

Загубата на банката от операции в чужбина е била реализирана към 31 януари през настоящата година, сочат още публикации във финансовото издание Bloomberg.

Банката предприе експанзия извън пределите на бързо развиващата се индийска икономика в резултат на забавянето на ръста на отпусканите от нея търговски заеми.

До момента около 45 световни финансови институции са отписали активи на стойност 181 млрд. долара, свързани с кризата, обхванала щатските ипотечни пазари в средата на миналата година и разпространила се и на останалите световни пазари.