Заместник-министърът на земеделието и продоволствието Димитър Пейчев ще представи състоянието на биологично земеделие у нас и тенденциите в неговото развитие през последните години. Той ще се срещне с директора на Европейската група на Международната федерация на движенията за биологично земеделие (ИФОАМ) Марко Шлутер, който е на посещение у нас.

България за първи път е домакин на редовната годишна среща-семинар на борда на Европейската група на Международната федерация на движенията за биологично земеделие (ЕГ на ИФОАМ). Европейският семинар се провежда веднъж годишно в различни държави, като изборът за провеждането му през тази година е да бъде в град Пловдив на 3 и 4 април.

Обществена дискусия по темите на семинара, съвместно организирана с неправителственото сдружение Агролинк, член на ИФОАМ и Министерство на земеделието и продоволствието ще се проведе в Аграрния университет в Пловдив от 16 часа на 4 април, петък. Темата на семинара е “Бъдещето на биологичната храна и биологичното земеделие в контекста на Европейския план за действие в областта на биологичното земеделие и Общата селскостопанска политика”.

Снимка: БГНЕС