1.От началото на годината месечните наеми на луксозните жилища, разположени в историческата част в Москва, са достигнали 41 хил. долара. Това става ясно от данните, предоставени от водещите агенции за недвижими имоти в руската столица, пише MoscowNews.

Най-скъпите наеми на апартаменти са в централната част на града. Друг задължителен критерий за висок наем е наличието на поне 4 или 5 спални помещения, дизайнерски интериор и мебели и престижна сграда.

Голяма част от жилищата, давани с месечен наем по 1 млн. долара, са обзаведени специално с такава цел, като самите им собственици не живеят в такъв лукс. Има и жилища, които са купени с кредит, казват от различни агенции.

Въпреки по- високите цени най-търсени са жилищата, разположени в централните част на града.

Данните от по-големите агенции показват, че в града има около 26 хил. наети луксозни квартири, приходите от които възлизат на 1.5 млрд. долара годишно на жилище.

Най-търсени за вземане под наем- над 50% от всички, са жилищата с месечен наем от 2 000 до 4 000 евро, става ясно още от изнесените данни. Жилищата с наем над 10 хил. долара са едва 5%.