Еврозоната напълно устойчиво понесе известието за рекордно ниското равнище на доверие в икономиката. Видимо участниците на пазара все още се надяват, че новият пакет фискални мерки на Европейската комисия на стойност 200 млрд. евро ще помогне на икономиката да създаде нови работни места, подкрепяйки вътрешното търсене и неутрализирайки редица негативни ефекти на рецесията. Суровият петрол отстъпи част от печалбите си пред ОПЕК. Стоковите пазари в Азия продължиха покачването си по време на финалната сесия за тази седмица, подкрепени от необикновено голямото понижение на лихвата от Китай. Основните европейски валути се колебаят в тесни рейнджове.

EUR/USD

Вчера имахме променливо движение на пазара. Може би двойката сформира краткосрочен връх на четиричасовата графика на 1.3080. Низходящата формация триъгълник на четиричасовата графика показва, че двойката е в консолидационна фаза с мечи сигнали. Пробив на триъгълника със значително повишение на обема би могло да ни даде по-ясна посока. CCI току-що премина 100 надолу на дневната графика, предполагайки потенциален низходящ натиск. Непосредствена съпротива има на 1.2967 (вчерашният връх), последвана от 1.3050. Само задържане над 1.3080 ще сигнализира за по-нататъшно покачване към 1.3290 (върха от 30.10). Първата подкрепа е 1.2850, пробив на която ще доведе до по-нататъшен мечи импулс към района на 1.2650.

GBP/USD

Паунд/долар не направи значително движение в четвъртък. Все още имаме валиден бичи канал на четиричасовата графика. По-рано тази сутрин обаче имаше известен низходящ натиск и тестване на подкрепата на възходящия канал. Пробив надолу може да предизвика нов низходящ импулс. Най-близката подкрепа се вижда на 1.5320, последвана от 1.5200. Краткосрочна съпротива е 1.5440, последвана от 1.5525. CCI е в неутрална зона на дневната графика.

USD/JPY

Вчера двойката направи още едно нерешително движение, като отвори и затвори деня на почти една цена (95.24 и 95.18). Моделът остава смесен с низходящи сигнали. Подкрепа има на 94.50. Първата съпротива е 95.93. CCI е на път да премине надолу -100 на часовия таймфрейм, индикирайки потенциален низходящ натиск.

USD/CHF

Подобно на останалите основни валути и долар/франк не направи вчера ясно движение. На часовата графика можем да видим, че двойката се движи в диапазон между 1.2030 и 1.1950. Пробив на рейнджа ще ни даде по-ясна посока на движение. Индикатора CCI е в неутрална зона и в посока нагоре към линията 100, така че трябва да се внимава за възможен малък възходящ натиск.

Финансова къща Популярна Каса

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.