Societe Generale Експресбанк съвместно с дъщерната си животозастрахователна компания Сожелайф ще предлагат новия застрахователен продукт „Утре". По информация на банката продуктът ще подкрепя бъдещите планове на клиентите си в насоките образование, покупка на жилище, пенсионни спестявания.

Продуктът ще осигурява капитал в точно определен момент - при изтичането на договора, например, за финансиране обучението на децата на клиентите или за встъпването им в активния живот.

Клиентът избира кога бенефициентът ще може да ползва спестяванията. Валутата може да бъде лева или евро, като клиентът може да избере размера на месечната вноска (стартираща от минимум 30 лв. или 15 евро), уточняват от банката.

Притежателят на продукта ще може да се възползва от пълна защита при настъпване на неблагоприятно събитие преди края на договора (осигурява се изплащането на всички месечни вноски, като бенефициентът може да разполага със сумата в момента, който клиентът е избрал), сигурност и годишна доходност на капитала и приспадане на месечните вноски на клиента от неговия облагаем доход (до 10%)