От началото на годината Hypo Leasing е отпуснала лизинг за над 5000 автомобила на обща стойност 160 млн. евро. Средната цена на автомобилите, финансирани от компанията е 33 000 евро (без ДДС).

Финансираните от началото на годината яхти са 104 на стойност над 45 млн. евро. Търсенето е основно на италиански марки. По време на изложението от Hypo Leasing очакват по-голям интерес към нисък и среден клас яхти.

От компанията не отчитат намален интерес на клиентите към покупка на яхти, търсенето във високия сегмент остава постоянно.

Хипо Алпе-Адрия-Лизинг е член на Българската Асоциация за Лизинг. Дружеството е специализирано в лизинг на кораби, яхти, висок клас автомобили, недвижими имоти и проекти за енергийна ефективност.

Hypo Alpe-Adria-Leasing е част от Hypo Alpe-Adria-Leasing Holding AG, Австрия.

Дружеството разполага с офиси в 9 големи града - София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Благоевград.

В България компанията е от 2006 г. и отбелязва постоянен ръст - 70 млн. евро финансиран обем за 2006 г., 240 млн. евро финансиран обем за 2007 г., 350 млн. евро очакван обем за 2008 г.