На провелия се конкурс за сграда на годината в категорията "Обществени сгради с бизнес предназначение" победител е "Офис сграда на енергийни компании" която е по проект на „Риск Инженеринг" АД.

Сградата се намира на ул. "Вихрен" в столичния квартал "Павлово".

Един от най-важните елементи, който прави сградата модерна и интересна, е изградената система за сграден мениджмънт, която управлява различните системи, осигуряващи комфорт и сигурност на обитаване.

Сградата се състои от две подземни и осем надземни нива. В сутеренните етажи са разположени обслужващи и сервизни помещения, архив, места за паркиране, технически помещения

В горните етажи са поместени офиси, библиотека, конферентна зала, заседателни зали на всеки етаж, зала за хранене, кафене, стаи за почивка. На най-горното ниво е разположена конферентната зала на компанията, която предлага невероятна гледка към Витоша.

Климатизацията на помещенията и общите части се осигурява от конвекторна четиритръбна система. В сградата се поддържа високо ниво на комфорт чрез индивидуалния контрол на климата в отделните помещения.

За това допринасят и автоматично управляваните от системата за сграден мениджмънт, външни щори, които се задействат според различни фактори като вътрешната осветеност на помещенията, слънчевото греене, скоростта на вятъра и дъжд, което води до значително спестяване на енергия за отопление или охлаждане на помещенията и оптимални работни условия за персонала.

Уникален в сградата е и нейният покрив, който е едновременно и фотоволтаична централа, при това втората по големина от подобен вид в Европа.

Във фоайето на сградата е монтирано електронно светлинно табло, което ежеминутно дава информация за моментната мощност, общото произведено количество електроенергия от началото на работа на инсталацията, както и количеството спестени въглеродни емисии.