Опасенията относно резкия спад на БВП в Япония, разочарованието, свързано със срещата на финансовите министри на страните от Г7, почивният ден в Щатите, а също и безпокойството спрямо крупните банки способстваха за усилване нежеланието на инвеститорите да рискуват вчера. Като цяло валутният пазар видя покачване на долара по време на азиатската сесия. Пазарът имаше доста силен импулс тази нощ, което не бяхме виждали от известно време, след много бедните на търговия сесии от понеделник, когато двойките едва се движеха. Календарът за днес съдържа някои важни съобщения по време на европейската и американската сесии, което предполага, че пазарът ще запази силната инерция.

EUR/USD

Вчера евро/долар направи още едно колебливо движение поради липсата на пазарен катализатор. Двойката опита да се понижи, достигайки дъно на 1.2726, но закри деня по-високо на 1.2804. На часовата графика имаме сформиран симетричен триъгълник, който показва консолидационна фаза. Пробивът надолу от триъгълника по време на азиатската сесия ни даде ясна низходяща посока на движение. След пробива и на подкрепата 1.2700 по-рано тази сутрин, сигналите са за по-нататъшен низходящ сценарий към района на 1.2500. Двойката изглежда все още се колебае, движейки се под основната подкрепа (вече съпротива) 1.2700. Индикатора CCI премина надолу 100 на едночасовия таймфрейм, което предполага потенциален низходящ натиск.

GBP/USD

Паунд/долар също направи нерешително движение вчера. Обаче имаме пробив надолу от тригълника на часовия таймфрейм, което предполага потенциален низходящ сценарий. Краткосрочните сигнали са низходящи с цели в района на 1.4130, но средносрочните остават неясни. Низходящият сценарий е подкрепен и от пробива надолу на CCI на линията 100 на часовата графика. Първата съпротива е 1.4300.

USD/JPY

Вчера долар/йена направи колебливо движение, като отвори и затвори деня на почти една и съща цена (91.87 и 91.74). На дневната графика можем да видим как второстепенната горна трендлиния вече не изпълнява функциите на силна съпротива. По-рано тази сутрин тя бе пробита нагоре, което може да доведе до по-нататъшен възходящ импулс към района на 93.00. Първото равнище на съпротива се вижда на 92.06 (вчерашният връх). Непосредствена подкрепа има на 91.30. CCI е в прекупна зона и в посока надолу към линията 100 на дневната графика.

USD/CHF

През последните две седмици не можахме да видим значимо движение от франка. На четиричасовата графика се вижда как двойката все още е „заклещена" във формирания възходящ клин. Необходим е значителен пазарен катализатор, за да се установи дали низходящия сценарий е валиден или не. Краткосрочните сигнали за търговия са неутрални, но остават възходящи в средносрочен план. Най-близката съпротива е 1.1730. Първото ниво на подккрепа се вижда на 1.1550. CCI е в посока нагоре към 100 на дневната графика, предполагайки възможен възходящ натиск.

Финансова къща Популярна каса

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.