Банка ОТП и по-специално нейното направление „Частно банкиране" бяха отличени с наградата за „най-добри услуги в сферата на частното банкиране в Унгария" от престижното британско списание „Euromoney".

„Euromoney" е едно от водещите специализирани финансови издания в света и публикува всяка година свое изследване на пазара на частното банкиране. Наградата се връчва след внимателна оценка на широка гама от количествени и качествени фактори, сред които обхвата и качеството на услугите, и ефективността на съотношението клиенти - банков консултант.

Частното банкиране на ОТП предлага една от най-широките продуктови гами на унгарския пазар. На клиентите се предлага „пазаруване на едно място" и пълна гама от консултантски услуги за управление на недвижимо имущество, художествени колекции, юридически съвети и финансови офшорни сделки.

„Частно банкиране" на ОТП пренася своите най-добри практики, съчетавайки ги с местните условия и изисквания, и в дъщерните дружества на Банка ОТП в осем европейски страни, включително и в Банка ДСК в България. Целта е да се внедри унгарския модел на високо равнище на обслужването като групов стандарт.

Предвид новата награда от сп. „Euromoney" заслужава да се отбележи, че британското списание отличи през октомври 2007 г. в Дубровник Банка ДСК като една от „най-добре управляваните дружества в Централна и Източна Европа".