Финансовата криза принуди големите строителни компании в Румъния да започнат да продават апартаментите си на значително по-ниски цени от планираните, пише Wall-Street.ro.

Всяка компания предлага все по-големи промоции и отстъпки от цената на предлаганите жилища, но търсенето и броят сключени сделки продължават да бъдат изключително ниски.

Норвежкият инвеститор Romania Invest официално стартира продажбата на 800 жилища в няколко жилищни комплекса в Букурещ.

Според данните на King Sturge, инвестираните през последните 2 години средства за апартаментите са около 85 млн. евро, като в момента едва ли компанията ще успее да вземе повече от 115 млн. евро след продажбата.

"От всички 800 жилища 80 са напълно завършени и купувачът има възможност да види точно какво купува и да прецени дали не си заслужава цената" - казва Бйорн Хюдж главен мениджър в Romania Invest.

В обявената цена на самостоятелните къщи в един от новите комплекси в Северен Букурещ, които също се продава от Romania Invest се предлага безплатно паркомясто и складово помещение.

Все още от компанията не уточняват какво решение са взели за продажната цена на луксозните жилища на някои от комплексите.