Резултатите на водещия италиански застраховател Assicurazioni Generali ще бъдат положителни, но ще бъдат повлияни от икономическата криза, информира Reuters, позовавайки се на изказвания на ръководители на компанията.

Премийните приходи на Generali са в тон с тези от същия период на миналата година, е заявил председателят на компанията Антоан Бернхайм на срещата на акционерите на застрахователя.

Премийните приходи в сегмента на животозастраховането надхвърлят 11.5 млрд. евро докато тези извън животозастраховането са повече от 6 млрд. евро.

Главният изпълнителен директор Джовани Перисиното, пък прогнозира положителни резултати за компанията за първото тримесечие на годината.

Той още казва, че е лесно да се предвиди, че резултатите за първото тримесечие ще бъдат обусловени от икономическата ситуация и от продължаващата финансова криза, която започна през 2008 г.

В интервю за вестник Il Piccolo Бернхайм споделя, че е невъзможно да даде прогноза за цялата година като се имат предвид пазарните условия.

Generali няма нужда от увеличение на капитала, казва Бернхайм. Той добавя също така, че ако се появят възможности за придобивания, групата може да помоли акционерите и пазара за средства.

Бернхайм заявява, че не желае нов мандат през 2010 г., но би обмислил подобна стъпка, ако акционерите го помолят за това.