Не е лесно да бъдеш милиардер по време на финансова криза- акциите падат и те повличат надолу от висините, от които доскоро си гледал света.

Сред жертвите на кризата се оказа и принцът на Саудитска Арабия Алвалид Бин Талал Алсауд, който ще се раздели с едно от своите владения- разкошният хотел Raffles в Сингапур, обявен от години се слави като най-добрият хотел в света.

Продажбата е резултат от решението на принца са диверсифицира портфейла си и да намали разходите на бизнеса си.

Продажната цена на хотела е 450 млн долара, включваща огромната колониална сграда, построена през 1887 година, тропическа градина, музей и дори театър. Хотелът е кръстен на основателя на Сингапур сър Станфорд Рафалс. Сред туристите той е известен с разкошното си оформление, висококачествени услуги и луксозните си ресторанти. В него са отсядали Съмърсет Моам, Ава Гарднър, Чарли Чаплин, Майкъл Джексън и др.

Саудитският принц притежаваше състояние от 21 млрд. долара, но икономическата криза сведе богатството на семейството до около 13 млрд. долара, а притежаваните акции непрекъснато поевтиняват.

Саудитското кралско семейство притежава големи дялове в AOL, Apple Computers, Worldcom, Motorola, News Corporation Ltd и други.