Къща с тенис корт в Калифорния струва колкото панелка в "Обеля". Скъпи имоти на стойност над 10 млрд. евро са представени на първото изложение за луксозно строителство, което бе открито у нас в събота.

Проектите, които са на десетте най-проспериращи фирми в България, предизвикаха интерес както сред българи, така и сред чужди инвеститори - най-вече руснаци и англичани.

На изложението се предлагат основно проекти в България - по Черноморието и планинските курорти.

Хит обаче са офертите за вили в Калифорния. Освен по-ниските цени заради финансовата криза в САЩ сега е удачно да се купи имот там и заради данъчното облекчение в размер на 8 хил. долара.

Това се отнася за всеки гражданин, инвестирал в имот в Щатите. Луксозна вила - 217 кв. м, и дворно място - 686 кв. м, струват около 150 000 евро - значително по-евтино от Бояна. Къща със застроена площ 321 кв. м и двор 532 кв. м се предлага за около 406 000 евро. Срещу 870 000 евро може да се сдобиете с вила, която е наемана от Кърк Дъглас, Еди Мърфи и още други знаменитости.

Къщата е 322 кв. м, а градината й се простира на 484 квадрата. Засега от луксозните вили в САЩ се интересуват най-вече руснаци и французи. Интерес проявяват и хора от Кувейт и Арабския свят.

Български и чужди бизнесмени и известни личности също разгледаха изложението с цел инвестиция в България.

Източник: в. Стандарт