От 23 април т.г. Банка ДСК стартира промоционална кампания по новоразрешавани потребителски кредити в лева и евро за физически лица, обезпечени с поръчителство и залог върху вземане на трудово правоотношение или пенсия. Промоцията ще продължи до 30 юни 2009 г. включително.

Тя е в сила за потребителски кредити с максимален размер до 5 000 лв., или 2 500 евро и 250 лв. и максимален срок до 5 г.

Изгодни за многобройните клиенти на Банка ДСК в случая са плаващите лихвени нива с възможност за прилагане на лихвена преференция, ако са изпълнени условията на програма „ДСК Партньори".

Базисният лихвен процент при тези кредити в лева е 7.44%. Варира обаче надбавката върху този процент, която при обезпечаване на кредита с поръчителство е 6.51 %, но при изпълнение от кредитоискателя на програмата „ДСК Партньори" се получава отстъпка от 1-1.5 пункта.

Така общият лихвен процент може да спадне от 13.95 на 12.45%. Ако същият потребителски кредит в лева е обезпечен със залог върху вземане на трудово правоотношение или пенсия, тогава при програмата „ДСК Партньори" отстъпката при надбавката е 0.5 пункта и лихвеният процент възлиза общо на 13.45%.

При новоразрешаваните потребителски кредити в евро базисният лихвен процент е по-нисък - 6.19%.

Надбавката върху него в този случай, както при обезпечение с поръчителство, така и със залог върху вземане на трудово правоотношение или пенсия, е 6.26%. Отстъпките при програмата

„ДСК Партньори" отново варират от 1-1.5% до 0.5%. Така общият сумарен лихвен процент може да се движи в границите между 12.45 и 10.95%.