Първа инвестиционна банка предлага от 28 април още един специален депозитен продукт за своите клиенти - депозит „Гергьовден". Новият депозит е тримесечен с годишна лихва от 9.75%. Лихвеният процент е валиден за суми в лева и евро, като новият депозит на ПИБ може да бъде откриван както от физически, така и от юридически лица.

ПИБ няма изискване за минимална сума за откриване, а клиентите могат да довнасят средства по депозит „Гергьовден" по всяко време от периода му. Депозитът се открива безплатно, няма такса за обслужване, нито такса за закриване. Лихвата по новия депозит на банката се изплаща на падеж, по сметката на депозита.

Срокът за откриване на новия промоционален депозит от ПИБ е до 31 май 2009 г., включително. При откриване на депозит в размер на или над 100 000 лв. или равностойността на тази сума в евро, клиентите на банката ще получат подарък сребърно кюлче-медальон „Св. Георги".

Сребърните кюлчета-медальони са с най-чиста проба сребро - 999 и са изработени от швейцарската рафинерия ПАМП, която е известна с производството на чисти и качествени благородни метали в света.

Депозит „Гергьовден" може да бъде отрит във всеки офис на ПИБ в страната.

Днес акциите на банката поевтиняха с 2.17%, на 2.25 лв. за лот, при обем от 23 345 изтъргувани книжа.