„Във време на криза и валутен борд е по-добре да бъдеш консервативен. В случай, че нямаше въведен борд би могло да се позволи бюджетен дефицит в рамките на година- две", коментира Симеон Дянков, експерт по финанси и част от икономическия екип на ГЕРБ по време на неформалната среща по-рано днес между екипа на партията с журналисти. -Не съм убеден, че през тази година би могло да се постигне нулев дефицит в бюджета, независимо от мерките, които ще предприемем, в случай че влезем във властта".

„Ще видим течовете и ще се стремим поне през следващата година бюджетът да бъде балансиран", посочи още Дянков като цел, към която при евентуална победа на парламентарните избори в страната, те ще се стремят.

По информация на Владимир Горанов, експерт по бюджет и финанси, част от икономическия екип на ГЕРБ и бивш ръководител на „Социални разходи" в в дирекция "Държавни разходи" към МФ, дефицитът през тази година ще е от порядъка на 3.2 млрд. лв.

От партията се обявиха в подкрепа на идеята за начало на преговори с МВФ, както и за актуализация на бюджета. Според Симеон Дянков напълването на бюджета няма да мине без външна подкрепа.

Сн. Владимир Горанов (ГЕРБ)